søndag 13. september 2009

Imens vi venter..... Nydelig Eplekake



Imens vi venter på å nyhetens øyeblikk skal jeg legge ut oppskriften av VERDENS BESTE EPLEKAKE oppskrift som jeg har vært så heldig å få av "Tante Maya".
Pga Vaniljesausen i oppskriften holder den seg fersk og saftig i flere dager. Perfekt å fryse også:)). Som du ser så greide ikke mine familiemedlemmer å vente til mor hadde tatt bilde før de gikk løs på kaken:))



1 liter ferdig vaniljesaus
200 gr. smør
700 gr. hvetemel
350 gr. sukker
2 ts. vaniljesukker
6 ts. bakepulver
ca 4-5 stk. epler

Smelt margarin, avkjøl.
Bland den med vaniljesausen

Ta alt det tørre i en bolle og bland det sammen.

Bland til slutt vått og tørt sammen.

Smør deigen utover i en langpanne m/bakepapir.

Skrell av skallet på eplene og del dem i tynne skiver.
Dytt dem ned i deigen.

Strø kanel og sukker på toppen.

Stekes 180 grader i 50 minutter.

Mmmmmmm da blir det en god eple/vaniljekake......kooos deg.

6 kommentarer:

  1. Jeg må si jeg er ganske nysgjerrig nå!

    SvarSlett
  2. Bruker du varmluft når du steker den?
    Denne skal jeg lage:) Fin blogg!!

    Marit

    SvarSlett
  3. Nei ikke varmluft på denne:)). Få høre hva du synes når du har laget den da?:))

    SvarSlett
  4. Hei igjen (",)kaken var veldig, veldig god!! Så lettlaget! Takk for godt tips!! Alle her hos meg ble glad da de fikk deilig kake en tirsdags ettermiddag:)

    Marit:)

    SvarSlett
  5. åååå så stolt jeg er :)
    klem Maya :)

    SvarSlett
  6. Hei:)Denne såg veldig god ut, lurte på om dere buker meierismør eller vanlig margarin?

    SvarSlett