fredag 6. august 2010

Alvorsord til den som måtte føle seg truffet..


Det er altfor mange rundt om i den "Vide Verden" som bør ta et oppgjør med seg selv, deres holdninger til seg selv og andre. Her om dagen fikk jeg en kommentar fra en anonym(selvfølgelig) som lurte på hvor vi fikk pengene våre fra?? (sarkastisk). Hva i huleste har den personen med det å gjøre??.
Hele livet dreier seg om prioriteringer og valg. Jeg snakker på generelt grunnlag. Alle prioriterer man forskjellig. Noen vil ha en enkel leilighet og bruke mer penger på å reise, noe som gir de glede. Andre bruker penger på et stort flott hus, dropper hytte og fin bil. Det gir glede for de. Noen er "heldig"og har råd, (arbeids)lyst til både stort flott hus, hytte ved sjøen , to flotte biler, leilighet i utlandet... det gir glede for de. Noen arver penger og andre gjør seg virkelig fortjent til pengene. Poenget er at hver enkelt må få lov å prioritere hva som passer for de uten at utenforståndet skal bry seg!!!. Jeg tror myye av sånne tanker kommer av misunnelse. Selv har jeg ikke blitt smittet av den syken, og heldigvis for det. Det må da være slitsomt!
Jeg har selv opplevd at andre har prøvd å sverte meg, mitt liv og min familie... det er godt voksne, mødre, fedre, rollemodeller som er verst!!. Det som er synd er at barna til sånne mennesker gjør som foreldrene. Trist!
Det jeg ikke skjønner er at det å sverte andre gir de en tilfredstillelse. Jeg kan bare IKKE skjønne det!!!. Jeg opplever en glede ved å fremheve og glede andre personer. Er det noen jeg ikke liker, så holder jeg kjeft. For det èr noen jeg absolutt ikke liker. Ikke mange heldigvis, men de finnes så absolutt!
Jeg er med i en gruppe på facebook som heter "Framsnakking", et nytt norsk ord i vårt vokabular. Den gruppen har på rekordtid fått 10 14600 (for å være nøyaktig) tilhengere!!! Er ikke det fantastisk?? Det tyder på at det er mange der ute som liker å glede og fremheve andre mennesker. I enkelte aviser i Norge har de en egen spalte om framsnakking. Det er en person hver dag som skal framsnakke en annen, og det skal ikke være en i familien. Og den som blir framsnakket må framsnakke en person neste dag. Genialt! Jeg for min del synes dette er mer interresang lesning enn å lese om ens persons uvaner, som er i vår avis..
Jeg er så heldig og ha flere venninner som er en reser på å fremheve andre, inkludert meg. Jeg regelrett elsker å være sammen med sånne mennesker. De gir meg en glede og en inspirasjon til å bli enda flinkere med framsnakking, for man blir aldri flink nok. Det går i bølgedaler for oss alle..
Og en må ikke glemme å framsnakke seg selv.. Man må like seg selv for å kunne like andre. Her en dag ble jeg oppfordret av ei venninne til å hilse min store, bølgete rumpe, mine lange stripete pupper (mine ord) velkommen til nok en ny fin dag i dette livet:))

Hvis jeg har fått èn person til å sette seg ned å tenke over dette, er jeg superfornøyd.

Mvh Elin;)

11 kommentarer:

 1. Er så enig med deg!
  Flott innlegg du har her!

  Stå på Elin :)

  SvarSlett
 2. Veldig flott innlegg !!!
  Og jeg er så enig så enig.

  Klem,kari

  SvarSlett
 3. tankevekkende og godt innlegg...enig med deg . Klem Anne

  SvarSlett
 4. Hei ♥

  Kjempeflott skrevet!!!!! Jeg har fått 1 stygg kommentar fra en anonym....og jeg har IKKE slettet den heller , den æren får dem ikke med mej!! Du kan lese den vis du går inn på bloggen min under etiketter ---> mine lysekroner...da finner du innlegget som er vel rundt 50 kommentarer på...der står den tåpelige stygge kommentaren jeg fikk!!! Ren misunnelse mener nå jeg..

  Helt enig med dej , att det som gjør mej oxså glad er å være positiv og å gjøre andre glad ♥ Jeg lever opp til det!!!
  Send ut postiv energi!!! We like ♥

  Ha en hyggelig helg...over helgen kommer jeg på besøk på butikken din , gleder mej :)))

  Klemmer ♥

  SvarSlett
 5. Veldig kloke ord og takk for tipset om det nydelige ordet fremsnakking. Det skal jeg begynne med den dag idag og alltid ha som en aktiv tanke i bakhodet.

  SvarSlett
 6. Takk for kloke ord, Elin. :)
  Er selv tilhenger av positiv tankegang.
  Baksnakking og misnøye tar mye energi, som ofte kommer av misunnelse og/eller at man ikke har det så bra selv. Fremsnakking burde vært innført på alle arbeidsplasser.

  SvarSlett
 7. Flott innlegg! Tror også dette skyldes misunnelse. (PS. Er med i samme Facebookgruppe...)

  SvarSlett
 8. Utrolig bra skrevet Elin :)

  Tenk positive tanker,
  si positive ord,
  gjør positive handlinger
  og det positive gror :)

  SvarSlett
 9. Tusen takk alle sammen for positive tilbakemeldinger. Det er kjekt når en engasjerer seg for noe:). Ha en behagelig natt, i morgen er det ny dag, ny uke og mange nye muligheter. Stor klem fra meg:)

  SvarSlett
 10. Flott skrevet Elin:) ligger nok misunnelse bak dette .

  Molde er en for liten by til å "stikke" seg ut i

  SvarSlett
 11. Såååååå bra skrevet!! Love it.
  Framsnakking skall bli mitt nya motto. Avskyr nemlig det motsatte som det finnes otroligt mye av i vår verden....

  Go Girl!

  Hittade hit ved att søke på Riviera Maison foresten ;) Vi venter ny bolig *Gleder meg*

  Ha en flott dag

  SvarSlett